ιουλιος, 2022

κυ10ιουλ08:0020:00Πορτο Γερμενο, το μονοπάτι προς την θάλασσαΚιθαιρώναςΞεκινάμε σε

Πληροφορίες

Περπατάμε το μονοπάτι προς το φαράγγι και την παραλία!

 • Μεταφορά εκδρομικά με πούλμαν ή με δικό σου μέσο. Θα γίνουν στάσεις ώστε να ταξιδέψουμε με άνεση.
 • Early Booking με την ελάχιστη δυνατή τιμή για τα πρώτα εισιτήρια.
 • Χαμηλότερη τιμή σε φοιτητές , παιδιά, ανέργους.
 • Όλες οι αναγραφόμενες τιμές συμπεριλαμβάνουν ΦΠΑ.
 • Κρατήσεις θέσεων έως την Παρασκευή πριν την εκδρομή 21:00.

Το Πόρτο Γερμενό είναι ιδανικός καλοκαιρινός προορισμός και είναι γνωστό σε Έλληνες και επισκέπτες του εξωτερικού. Οι στιγμές χαλάρωσης στους αργούς ρυθμούς του, στην ηρεμία και γαλήνη των κυμάτων της θάλασσας εχουν κάνει τον προορισμό αυτό αγαπημένο απο χιλιάδες Έλληνες και μή. Οι επισκέπτες του αντικρύζουν ενα πολύ όμορφο οικισμό που έχει κρατήσει χαρακτήρα, και δεν μενουν ανικανοποίητοι απο την όμορφη παραλία του και τα καθαρά νερά του. Πολλοί το επισκέπτονται για την ημερήσια εξόρμησή τους ωστε να αποφορτιστούν απο την καθημερινότητα κάνοντας το μπανάκι του και περνώντας χρόνο ξεκούρασης σε μια απο τις καφετέριες, εστιατόρια ή απλά την παραλία. Το Πόρτο Γερμενό βρίσκεται στον κόλπο Αλκυονίδων, στους νότιους πρόποδες του Κιθαιρώνα.

Θα επισκεφθούμε το αρχαίο φρούριο Αιγόσθενων, ένα απο τα επιβλητικότερα αρχαία φρούρια στον ελλαδικό χώρο. Η θέση που επελέγη για να κτιστεί περιβάλλεται από ορεινούς όγκους που της παρέχουν γεωγραφική απομόνωση και φυσική προστασία, ενώ παράλληλα η πρόσβαση στη θάλασσα της ανοίγει ορίζοντες επικοινωνίας. Η θέση θεωρείται στρατηγικής σημασίας λόγω της εγγύτητάς της με έναν από τους κύριους στρατιωτικούς δρόμους ο οποίος συνέδεε την Πελοπόννησο με την Βοιωτιά. Η θέση της αρχαίας πόλης φαίνεται να έχει χρησιμοποιηθεί από τα γεωμετρικά έως τα μεταβυζαντινά χρόνια. Επίσης στο φρούριο έχουν διασωθεί η παλαιοχριστιανική βασιλική με εξωτερικές τοιχοποιϊες απο αργούς λίθους. Ανήκει στον λεγόμενο ελληνιστικό τύπο, που δεν απαντάται συχνά στην Αττική, και χρονολογείται στον πρώϊμο 5ο αιώνα.

Στον δρόμο μας θα συναντήσουμε επίσης τον βυζαντινό ναό του Αγ.Ιωάννη Προδρόμου. Πρόκειται για ενα πολύ παλιό εκκλησάκι κτισμένο στις πλαγιές του Κιθαιρώνα, περικυκλωμένο απο δάσος.

Η διαδρομή μας

Η ημέρα μας θα είναι γεμάτη: Πέρα απο το πράσινο μονοπάτι, θα διασχίσουμε το φαράγγι Χούνης, θα δούμε το μεσαιωνικό κάστρο απο κοντά, το εκκλησάκι του Αγ.Ιωάννη και την παλαιοχριστιανική βασιλική, και φυσικά μπάνιο στα υπέροχα νερά του οικισμού!

Ξεκινώντας απο τα 640 υψόμετρο, σε οικισμό βορειοανατολικά της παραλίας, ξεκινάμε το πρώτο τμήμα που θα μας οδηγήσει στο εκκλησάκι του Αγ.Ιωάννη Προδρόμου. Αρχικά στο μονοπάτι μας θα βλέπουμε παντού βελανιδιές δεξιά και αριστερά, σύντομα όμως θα αρχίσουν να εμφανίζονται και τα πεύκα. Μπαίνουμε σε πυκνό πευκόδασος με εναλλαγές πεύκων και βελανιδιών αλλα και μείξη μεταξύ τους. Περπατώντας τα ψηλά πεύκα θα μας δίνουν την σκιά τους καθώς κατηφορίζουμε τον Κιθαιρώνα.

Σιγα σιγα θα πλησιάζουμε στο εκκλησάκι του Αγ.Ιωάννη και θα το βλέπουμε περιστασιακά απο την απέναντι πλαγιά. Ο χώρος στο εκκλησάκι είναι φαρδύς με αλάνα και πεύκα γύρω γύρω. Το εκκλησάκι είναι πάντα ανοιχτό για τους πιστούς και επίσης θα μπορέσουμε να ξεκουραστούμε στα παγκάκια που έχουν εγκατασταθεί δίπλα.

Το μονοπάτι συνεχίζει απο δασικό δρόμο κατηφορικά, αρχίζουμε να κατεβαίνουμε και είμαστε πλέον στους πρόποδες του Κιθαιρώνα και κατα την διάρκεια της κατηφορικής πορείας μας έχουμε την θέα του κόλπου Αλκυονίδων και του Πόρτο Γερμενού. Σύντομα θα έχουμε κατηφορίσει αρκετά ώστε να συνεχίσουμε με το επόμενο κομμάτι της διαδρομής μας: Το υπέροχο φαράγγι!

Μετά απο την απολαυστικότατη πορεία μας στο πευκόδασος μας περιμένει το φαράγγι Χούνης. Είναι ένα φαράγγι το οποίο δεν έχει νερό, είναι όμως σκιερό και με πολύ μεγάλη ομορφιά. Δεξιά και αριστερά μας θα περνάμε τεράστιους ογκόλιθους, με την ευκαιρία επίσης να περάσουμε κάτω απο μερικούς. Το φαράγγι θα μας κατευθύνει σε “φιδίσια” πορεία και σε όλη την διάρκειά του θα μπορούμε να θαυμάσουμε τα τεράστια μενίρ τα οποία δύσκολα γίνεται να χωρέσουν σε μία φωτογραφία. Καθώς κατεβαίνουμε θα έχουμε και εδώ οπτική του οικισμού χαμηλότερα και της θάλασσας στην οποία θα ανυπομονούμε να βουτήξουμε.

Το φαράγγι δεν ειναι μεγάλο και δεν θα μας κουράσει, θα μας βγάλει όμως σε ενα μονοπάτι που οδηγεί στο κάστρο Αιγοσθένων. Είμαστε πλέον σε χαμηλό υψόμετρο και το Πόρτο Γερμενό είναι πολύ κοντά. Το κάστρο είναι κάτι που αξίζει να δεί κανείς. Εργασίες για την αποκατάστασή μέρους του κάστρου είναι σε εξέλιξη και τα τεράστια τοιχώματα του κάστρου που είναι ακόμα όρθια θα μας κινήσουν το ενδιαφέρον. Στον χώρο του κάστρου επίσης βρίσκεται η παλαιοχριστιανική βασιλική, της οποίας η πόρτα βλέπει στην θάλασσα. Είναι ενα πολύ παλαιό κτίσμα και διατηρεί την ομορφιά του ακόμα και σήμερα.

Αφού ξεκουραστούμε στο πέτρινο τραπεζοκάθισμα και εξερευνήσουμε το αρχαίο αυτό μέρος συνεχίζουμε λίγο παρακάτω στην παραλία στο Πόρτο Γερμενό. Σε εκείνο το σημείο η πεζοπορία μας έχει τελειώσει, όμως σου προτείνουμε οπωσδήποτε να δοκιμάσεις τα καθαρά νερά με μπάνιο όλη την υπόλοιπη ημέρα. Δίπλα έχει mini market απο το οποίο μπορείς να προμηθευτείς ότι χρειάζεσαι για τις μίνι διακοπές σου στο Πόρτο Γερμενό! Αυτό που μένει είναι ξεκούραση, μπάνιο και βόλτα στα δρομάκια του οικισμού πρίν επιστρέψουμε στην Αθήνα.

Εάν έρθεις με δικό σου μέσο:

Η διαδρομή είναι κατάλληλη για αμαξάτους. Θα πρέπει όμως να φροντίσετε να έλθετε με δύο αυτοκίνητα ωστε να ανεβείτε εύκολα στην εκκίνηση. Θα σου στείλουμε το σημείο συνάντησης την Παρασκευή πρίν την εκδρομή μας. Έτσι θα μπορέσεις εσύ και η παρέα σου να έρθετε με δικό σας μέσο, να κάνετε την πεζοπορία και να επιλέξετε εάν θα μας κάνετε παρέα στην ταβέρνα πρίν επιστρέψετε.


Απορίες; Επικοινώνησε μαζί μας!


Κυρ
10 Ιουλίου

Πρώτο σημείο επιβίβασης στις 8:00 το πρωί.
Αναμεν.επιστροφή 20:00


Μετακίνηση

Εκδρομικά με πούλμαν ή με δικό σου μέσο.
Επιβίβαση Πειραιας, Περιστέρι, Ν.Φιλαδέλφεια.
Δες τα σημεία εδώ


Συνοδεύεις;

Κατάλληλη διαδρομή για κατοικίδια και για παιδία απο 6 ετών και άνω. Τα κατοικίδια στο πούλμαν πρέπει να ταξιδεύουν σε κλουβάκι μεταφοράς.


Δυσκολία 1+

Εύκολη διαδρομή κατάλληλη για όλους
Δες εδώ πώς βαθμολογούμε την δυσκολία!


Απόσταση
9 km

Θετικά υψομετρικά 20
Αρνητικά υψομετρικά 590


Δίρφυς

Επιβίβαση Πειραιας, Περιστέρι, Ν.Φιλαδέλφεια.
Δες τα σημεία εδώ


Έδαφος

Δασικός δρόμος, μονοπάτι, φαράγγι με χωμάτινο έδαφος χωρις επικινδυνότητα.

Υποχρεωτικός εξοπλισμός

 • Ένα απλό σακίδιο.
 • Ατομικό φαρμακείο.
 • Ένα-δύο σνάκ για τον δρόμο .(Μπάρες, ξηροί καρποί, τοστ κτλ).
 • 1.5 λίτρα νερό ΕΛΑΧΙΣΤΟ
 • Σακούλα για να μην αφήσουμε ούτε μπανανόφλουδα.
 • Παπούτσια αθλητικά ή πεζοπορικά.
 • Αντιανεμικό – Αδιάβροχο.
 • Μαγιό, αντιηλιακό και λοιπά παραλιακά αντικείμενα.

Προαιρετικός εξοπλισμός

 • Μπατόν-μπαστούνια πεζοπορίας
 • Χαρτί υγείας και συναφή
 • Φωτογραφική μηχανή / φορτισμένο κινητό
 • Επιπλέον μπλούζα ή κάλτσες για αλλαγή

Δεν υπάρχουν παραπλανητικές φωτογραφίες. Όλες οι φωτογραφίες είναι απο προηγούμενες εξορμήσεις και αποτυπώνουν το μέρος που αφορά η πεζοπορία.

Οι θέσεις είναι περιορισμένες.
Κλείσε εγκαίρως την θέση σου ωστε να μην βρείς την εκδρομή ήδη γεμάτη!

Τί περιλαμβάνεται στην τιμή

 • Εκτενής μελέτη, προσεκτικός σχεδιασμός της διαδρομής. Oτιδήποτε άλλο αθέατο απαιτείται για την εκτέλεσή της όπως προκαταβολική ιχνηλάτηση.
 • Έξοδα μεταφοράς, οδηγού, διοδίων, συνοδών βουνού.
 • Μεταφορά με σύγχρονα και άνετα πούλμαν από και πρός τα σημεία επιβίβασης, μαζί με ενδιάμεσες στάσεις.
 • Συνοδεία της διαδρομής με όλα τα απαιτούμενα εργαλεία όπως ηλεκτρονικά μέσα πλοήγησης (gps), χάρτη κ.α.
 • Παρακολούθηση όλου του γκρούπ απο την αρχή έως το τέλος απο την ομάδα μας. Υποστήριξη σε δύσκολα σημεία. Άμεση επικοινωνία με ασυρμάτους για οποιοδήποτε θέμα προκύψει. Εξασφάλιση οτι ακόμα και οι τελευταίοι θα συνοδευτούν με ασφάλεια.
 • Όλη η διαδρομή υποστηρίζεται από τουλάχιστον τρείς έμπειρους συνοδούς βουνού.
 • Εκτενές φαρμακείο και είδη πρώτων βοηθειών-διάσωσης.
 • Πιστοποιημένη νοσηλεύτρια στο πλευρό της ομάδας για επείγοντα.
 • Ασφάλιση αστικής ευθύνης Συνοδών και Συνοδευόμενων.
 • Ασφάλιση προσωπικών ατυχημάτων Συνοδών και Συνοδευόμενων.
 • Νόμιμη πρόσληψη Συνοδών.
 • ΦΠΑ και νόμιμα παραστατικά.

Τί δεν περιλαμβάνεται στην τιμή

 • Φαγητό κατά την μεταφορά, κατά την διαδρομή και μετά το τέλος της.
 • Ότι δεν αναφέρεται ρητά.

Πρόγραμμα

08:00 Αναχώρηση από Πειραιά.
08:30 Αναχώρηση από Περιστέρι.
09:00 Αναχώρηση από Ν.Φιλαδέλφεια.
Δες τα σημεία επιβίβασης εδώ
10:30 Άφιξη στο σημείο εκκίνησης και προετοιμασία για να ξεκινήσουμε.
15:00 Άφιξη στην παραλία στο Πόρτο Γερμενό. Ξεκούραση μπάνιο και φαγητό.
18:00 Επιβίβαση για επιστροφή στην Αθήνα.

19:00 Άφιξη στη Ν.Φιλαδέλφεια.
19:30 Άφιξη στο Περιστέρι.
20:00 Αναμενόμενη άφιξη στον Πειραιά.

(Όλοι οι χρόνοι είναι ενδεικτικοί και μπορεί να υποστούν μεταβολή αναλόγως με απρόοπτα και με την σύσταση της ομάδας)

Οδηγίες υγιεινής για την εκδήλωση

Τήρηση αποστάσεων
Χώρος εκδήλωσης απολυμασμένος
Εκδήλωση εξωτερικού χώρου

Δέσμευση θέσης

Οι κρατήσεις ειναι ΑΤΟΜΙΚΕΣ. Θα πρέπει να γίνει ξεχωριστή κράτηση και πληρωμή για τον κάθε συμμετέχοντα.

Μόλις επιλέξεις το εισιτήριό σου θα πρέπει να πάς στο καλάθι και να προχωρήσεις στην πληρωμή. Η θέση σου θα έχει κλείσει μόλις η πληρωμή ολοκληρωθεί! Το σημείο συνάντησης θα σου αποσταλεί με email την Παρασκευή το βράδυ πρίν την πεζοπορία μαζί με επιπλέον πληροφορίες!

Αν συνοδεύεις παιδί η κράτηση του γίνεται στην δική σου αίτηση (δες παρακατω)

Εξαντλημένο!!

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στο διαδίκτυο.

Γιατί να ψάχνεσαι;

Πάρε ειδοποίηση στο email σου για κάθε νέα εκδρομή !

Θα έχεις ειδοποίηση με κάθε νέα εκδρομή!

X
X
X
X

X