Λίγα λόγια για το Next Destination

Μια ξέγνοιαστη ημέρα Φεβρουαρίου το 2019 ο Χρήστος αποφάσισε οτι αφού παίρνει τα βουνά, γιατί να μήν καλεί και άλλους να περνάνε καλά όλοι μαζί; Έτσι μετά απο 2-3 μήνες αφού το σκέφτηκε και λίγο παραπάνω και με την βοήθεια της Σοφίας, η ιδέα κατέληξε στο Next Destination.

Η λίστα διαδρομών περιλαμβάνει πάνω απο 1300 διαφορετικά σημεία ενδιαφέροντος σε όλα τα μήκη και πλάτη της χώρας μας, όπως καταρράκτες, ποτάμια, μοναστήρια, θερμά λουτρά, λίμνες, γεφύρια, σπήλαια, αρχαία μνημεία, δάση, φαράγγια κτλ. Επίσης γίνονται διαδρομές κοντά στην Αθήνα, σε μονοπάτια τα οποία έχουν ελάχιστη δυσκολία και επικινδυνότητα οπότε και είναι ιδανικές για όσους δέν έχουν ξανακάνει πεζοπορία.

Στο Facebook θα βρείς πολλές φωτογραφίες με προηγούμενες εκδρομές σε μορφή άλμπουμ, ενώ στο Instagram θα βρείς την περιστασιακή εικόνα που θα σου ομορφύνει την καθημερινότητά σου.

“Stay tuned” και για το κανάλι στο Youtube, ενώ θα μπορείς να βλέπεις και ζωντανά τις δράσεις μέσω twitch και παρόμοιων ιστοσελίδων!

The staff

Χρήστος Καλλιμάνης

Ο Χρήστος είναι ο κύριος διοργανωτής των περισσότερων εξορμήσεων. Έχει ολοκληρώσει με επιτυχία την φοίτησή του σε σχολή συνοδών βουνού με πιστοποίηση. Έχει επίσης λάβει εκπαίδευση Wilderness First Aid με πιστοποίηση απο τον οργανισμό ECSI. Τον χειμώνα αναμένεται και η ένταξή του στους αρχηγούς βουνού με πιστοποίηση απο τον οργανισμό UIMLA (International Mountain Leader).

Η στενή σχέση του με τα βουνά ξεκίνησε λίγο πρίν το 2010, και απο τότε έχει περπατήσει και ποδηλατήσει εκατοντάδες χιλιόμετρα μονοπατιών. Μια ξέγνοιαστη ημέρα του Φεβρουαρίου σε μια πλαγιά της Πάρνηθας, αποφάσισε να παίρνει και άλλους ετσι ωστε να βλέπουν και αυτοί τα μαγικά μέρη που επισκέπτεται.

Στις σπουδές του περιλαμβάνεται πτυχίο ΑΕΙ πληροφορικής απο το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο. Παλιότερα ασχολούνταν με αθλήματα όπως ποδηλασία, καλλιτεχνικό πατινάζ και χόκεϊ επι πάγου. Στους άμεσους στόχους του είναι να μπορέσει να δουλέψει μια start-up με χειροποίητες δημιουργίες.

Απόστολος Κουρκούτας

Ο Αποστόλης ήρθε σε επαφή με την ορεινή πεζοπορία και τις δραστηριότητες στο βουνό το 2008 ενώ σπούδαζε στο τμήμα Δασοπονίας και Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος στο Καρπενήσι.

Το 2021 ξεκίνησε τις σπουδές του σαν συνοδός βουνού και στα άμεσα σχέδιά του είναι η ολοκλήρωση των σχολών ορειβασίας και αναρρίχησης της ΕΟΟΑ.

Του αρέσει ο αθλητισμός, στο παρελθόν έχει ασχοληθεί με την πυγμαχία και το kick – boxing, επίσης λατρεύει το camping, τη φύση και τη μουσική.

Νίκος Καλαφατάς

Ο Νίκος ασχολείται με δραστηριότητες βουνού από το 2003, ξεκινώντας με τη μεγάλη του αγάπη, το mountain biking! Οι πεζοπορίες ήταν πάντα στα ενδιαφέροντα του κι έτσι από το 2019 συνοδεύει οργανωμένα κόσμο στο βουνό.

Η φύση αποτελεί βασικό μέρος της καθημερινότητας του, καθώς ασχολείται επαγγελματικά με την κηπουρική.

Επιπλέον κατέχει διεθνή πιστοποίηση Α’ Βοηθειών RTI FPOS1 κι έχει παρακολουθήσει σεμινάρια επιχειρηματικότητας. Είναι φανατικός των ταξιδιών, του camping και αγαπά επίσης την κωπηλασία.

Σοφία Πρωτογεράκη

Η Σοφία είναι νοσηλεύτρια πιστοποιημένη απο τον ΕΟΠΠΕΠ και ποδολόγος, ενώ παράλληλα απασχολείται στο χώρο της ομορφιάς ως τεχνήτρια ονυχοπλαστικής με παγκόσμιες διακρίσεις.

Το μικρόβιο της πεζοπορίας της το έβαλε ο Χρήστος το 2015 και απο τότε ανυπομονεί για τον επόμενο προορισμό! Και κάπως έτσι εμπνεύστηκε το όνομα της ομάδας… Next Destination.

Αγαπάει πολύ τα ταξίδια, τη φύση, τα ζώα, το κάμπινγκ, το πλέξιμο και τις χειροποιητες δημιουργίες. 

Αποστολή

Ένας από τους στόχους μας είναι μέσω των πεζοποριών να γνωρίσει ο κόσμος όλα όσα μας κάνουν να αγαπήσουμε τη φύση.

Οι κοντινές στην Αθήνα πεζοπορίες είναι ο καλύτερος και πιό οικονομικός τρόπος. Οι μακρινές στις οποίες μισθώνεται πούλμαν μας επιτρέπουν να εξερευνήσουμε την Ελλάδα σε όλο της το μεγαλείο και να γνωρίσουμε επιτέλους τον τεράστιο φυσικό πλούτο που διαθέτουμε.

Σίγουρα κάποιος που συμμετέχει πρώτη φορά θα ωφεληθεί όχι μόνο στην υγεία του αλλά και στο πνεύμα του. Αυτά που θα ζήσει θα τα λογιστεί έπειτα απο καιρό συμμετοχής σε δραστηριότητες.