26-28 Οκτ - Θραψιμι, καταρρακτης Κρεμασης, θερμα λουτρα Σμοκοβου, Μπαρουτοσπηλια

σα26οκτ(οκτ 26)07:00δε28(οκτ 28)22:0026-28 Οκτ - Θραψιμι, καταρρακτης Κρεμασης, θερμα λουτρα Σμοκοβου, Μπαρουτοσπηλια

Πληροφορίες

Δροσερά και ζεστά θαύματα της φύσης!


Κόρινθος

Επιβίβαση Πειραιας, Αγ.Αντώνιος, Ν.Φιλαδέλφεια.
Δες τα σημεία εδώ


Μετακίνηση

Εκδρομικά με πούλμαν.


Συνοδεύεις;

Κατοικίδια στο πούλμαν μόνο σε κλουβάκι μεταφοράς. Δεν προτείνεται για παιδιά κάτω των 12 ετών.


Διάρκεια

Περίπου 5 ώρες.


Πρόγραμμα

  • 07:00 Αναχώρηση από Πειραιά, Πλατεία Θυμάτων Θύρας 7.
  • 07:20 Αναχώρηση από μετρό Αγ.Αντώνιο.
  • 07:40 Αναχώρηση από Ν.Φιλαδέλφεια.
    Δες τα σημεία επιβίβασης εδώ
  • 11:30 Εκκίνηση της πρώτης διαδρομής.

Όλοι οι χρόνοι είναι ενδεικτικοί και μπορεί να υποστούν μεταβολή αναλόγως με απρόοπτα και με την σύσταση της ομάδας


Δυσκολία 3/10, 4.5/10, 4.5/10

Οι διαδρομές είναι κατάλληλες για αρχάριους και χωρίς τεχνικές δυσκολίες.


Έδαφος

Ορεινά μονοπάτια


Απόσταση
3 km, 7km, 7km

Θετικά υψομετρικά 275
Αρνητικά υψομετρικά 49

Θετικά υψομετρικά 560
Αρνητικά υψομετρικά 340

Θετικά υψομετρικά 270
Αρνητικά υψομετρικά 270

Το Θραψίμι είναι ένα ορεινό χωριό του νομού Καρδίτσας, που βρίσκεται στην πλαγιά των Αγράφων, σε υψόμετρο 600μ. Η περιοχή του Θραψιμίου ανήκε στα αρχαία χρόνια στη Δολοπία και κατοικούνταν από τους Δόλοπες. Πάνω από το χωριό σώζεται σε καλή κατάσταση αρχαίο δολοπικό κάστρο, που φαίνεται να ήταν η ακρόπολη κάποιας πόλης των Δολόπων. Ξένοι αρχαιολόγοι και ιστορικοί (Α. Philippson, E. Kirsten) τοποθετούν με επιφυλάξεις στο Θραψίμι την αρχαία Μενελαϊδα, σπουδαία πόλη των Δολόπων κατά την κλασική και ελληνιστική εποχή. Το κάστρο του Θραψιμίου με τα άλλα δολοπικά κάστρα, όπως της Κτιμένης (Άνω Δρανίτσα),της Ρεντίνας, της Καίτσας, του χωριού Πάπα (Μεσοχώρι), του Σμοκόβου κ.α., προστάτευαν αποτελεσματικά και έκαναν απόρθητη τη χώρα των Δολόπων.

Ένα μέρος με ιστορία, στις πλαγιές του θρυλικού βουνού, με καταρράκτη, θερμά λουτρά, και φανταστικό καταπράσινο περιβάλλον!

(update) Τα δωμάτια που έχουν μείνει πλέον είναι στο κτίριο πάνω απο τα λουτρά.

Ημέρα 1

Αναχωρούμε απο Αθήνα για το όμορφο Θραψίμι. Καθώς ανεβαίνουμε στο χωριό, αρχίζουμε να βλέπουμε την πλούσια χλωρίδα του τόπου και τα καλύτερα μας περιμένουν. Στο χωριό θα φτάσουμε μέσα απο την πρώτη διαδρομή που θα κάνουμε, η οποία είναι σύντομη και εύκολη. Μπαίνουμε μέσα στα δάση της περιοχής, συναντώντας τον καταρράκτη Κρέμαση, εναν πολύ όμορφο καταρράκτη 18 μέτρων. Η διαδρομή μας συνεχίζεται ανεβαίνοντας τις πλαγιές δίπλα στο χωριό, περνώντας απο ωραίο δάσος με μείξη πλατανιών, πουρναριών και άλλων δέντρων. Ανεβαίνοντας λίγο θα απολαύσουμε το όμορφο δρυόδασος κατω απο το χωριό στο οποίο θα μπούμε και θα περπατάμε ανάμεσα σε μικρά και μεγάλα δέντρα, με χαλιά πεσμένων φύλλων στο έδαφος αλλα και καταπράσινα πάνω στα δέντρα. Το μονοπάτι μας οδηγεί στο Θραψίμι, το οποίο θα απολαύσουμε με σύντομη περιήγηση. Εκεί θα μας περιμένουν τοπικά εδέσματα απο τους κατοίκους με τσιπουράκι και κρασί τα οποία όλα φτιάχνονται στην περιοχή.

Μετά την βόλτα στο χωριό και το τοπικό φαγητό, θα αναχωρήσουμε για τα λουτρά Σμοκόβου στα οποία δίπλα είναι και το ξενοδοχείο μας. Το απόγευμα είναι ώρες ελεύθερης δραστηριότητας στις οποίες θα μπορέσουμε να περιηγηθούμε στον μικρό οικισμό των λουτρών αλλα και να κάνουμε μπάνιο στα θερμά λουτρά. Τα ιαματικά νερά αναβλύζουν από πέντε πηγές σε φυσική θερμοκρασία 37 έως 40,2 βαθμούς Κελσίου και διοχετεύονται στο υδροθεραπευτήριο. Έχουν σύσταση θειούχα αλκαλική, ελαφρά οσμή υδρόθειου και θεωρούνται από τα καλύτερα της Ελλάδας. Η είσοδος στα λουτρά δεν είναι υποχρεωτική και κοστίζει €5.

Ημέρα 2

Μετά το πρωϊνό μας θα κάνουμε ενα απο τα ομορφότερα μονοπάτια της περιοχής δίπλα στο Θραψίμι, το Ζ23. Το μονοπάτι ξεκινάει απο το Θραψίμι και ανεβαίνει μέσα απο δασικό δρόμο ο οποίος μας συνεχίζει σε μονοπάτι. Η μείξη χαμηλής και ψηλής βλάστησης συνεχίζει να γίνεται μόνο ψηλή, αφού θα περπατάμε μεσα σε όμορφο και πλούσιο δρυόδασος μέχρι και πριν την κορυφή Κάστρο στα 900μ υψόμετρο. Εκεί υπάρχουν ευρήματα μικρού τειχισμένου οικισμού ελληνιστικών χρόνων και λέγονται και Δολόπια τείχη. Η θέα απο εκεί είναι φανταστική και η κορυφή βλέπει μέρος των Αγράφων, τον Θεσσαλικό κάμπο και την όμορφη λίμνη Σμοκόβου. Κατεβαίνοντας απο την κορυφή, θα περάσουμε ενα αρχαίο πλακόστρωτο αλώνι 100 ετών και το μονοπάτι θα μας βάλει ξανά σε όμορφο δρυόδασος μέχρι να κατέβουμε σε δρόμο, που βρίσκεται στο Σοφαδίτικο ρέμα το οποίο είναι παραπόταμος του Πηνειού.

Μετά απο την πολύ όμορφη διαδρομή μας, θα κατευθυνθούμε στην Ρεντίνα, για την ετήσια γιορτή τσίπουρου. Εκεί θα έχει στηθεί γλέντι απο το χωριό, με παραδοσιακή μουσική, φαγητό και ποτό όπως όλα τα καλά πανηγύρια της επαρχίας μας.

Στην επιστροφή μας το βράδυ θα έχουμε αλλη μια ευκαιρία για αποθεραπεία και χαλάρωση στα θερμά λουτρά Σμοκόβου. Η είσοδος στα λουτρά δεν είναι υποχρεωτική και κοστίζει €5.

Ημέρα 3

Μετά το πρωϊνό μας γεύμα, θα πάρουμε μια γεύση απο την παρασκευή κρασιού των ντόπιων. Επισκεπτόμαστε ενα τοπικό οινοποιϊο όπου κάτοικοι της περιοχής θα μας παρουσιάσουν τον τρόπο παρασκευής του κρασιού στις ίδιες τις εγκαταστάσεις εκεί.

Με την επιστροφή μας θα πεζοπορήσουμε ενα σύντομο αλλα εντυπωσιακό μονοπάτι του Παρνασσού, την Μπαρουτοσπηλιά. Το σπήλαιο είναι γνωστό από τα χρόνια της επανάστασης του 1821 και ιστορία της λέει ότι σε αυτό το σημείο φτιάχνανε μπαρούτι για τις μάχες τους. Το μονοπάτι φάρδυνε για να διευκολύνει τη μεταφορά υλικών προς τη σπηλιά και το κατέβασμα του μπαρουτιού που παρασκεύαζαν οι ντόπιοι εκεί τον 18ο και 19ο αιώνα. Η σπηλιά έχει τεράστιο άνοιγμα στην είσοδο και είναι εξαιρετικά εντυπωσιακή. Η διαδρομή είναι μεικτή με πάρα πολλά σημεία να σκιάζονται απο μεγάλα πουρνάρια και είναι αρκετά εύκολη. Η σπηλιά βρίσκεται στο πλάι ενός φαραγγιού στο οποίο κάτω το ρέμα ονομάζεται Κακόρεμα. Το μονοπάτι μας οδηγεί ανηφορικά παράλληλα με το ρέμα μέχρι το σημείο της σπηλιάς σε μεικτό πεδίο βράχων και δέντρων. Καθώς ανεβαίνουμε αξίζει να ρίχνουμε συχνά ματιές πίσω μας για να θαυμάζουμε την θέα του φαραγγιού και του όμορφου κάμπου χαμηλότερα. Όταν φτάσουμε στην Μπαρουτοσπηλιά, το θέαμα είναι μοναδικό. Ενώ εχουμε μια τεράστια σπηλιά να θαυμάσουμε με τεράστιο άνοιγμα, έχουμε θέα προς τα χαμηλότερα τμήματα του βουνού αλλα και της απέναντι πλαγιάς του φαραγγιού.

Καθώς κατεβαίνουμε προς τα πίσω, η θέα του φαραγγιού και του κάμπου θα είναι πλέον μπροστά μας και θα την έχουμε συνέχεια στο οπτικό μας πεδίο απολαμβάνοντας ενα μοναδικό θέαμα.

Απορίες; Επικοινώνησε μαζί μας!

Υποχρεωτικός εξοπλισμός

  • Ένα απλό σακίδιο.
  • Ένα-δύο σνάκ για τον δρόμο (Μπάρες, ξηροί καρποί, τοστ κτλ)
  • 1.5 λίτρα νερό ΕΛΑΧΙΣΤΟ
  • Σακούλα για να μην αφήσουμε ούτε μπανανόφλουδα.
  • Παπούτσια πεζοπορικά ή ορειβατικά.
  • Ενα λεπτό αδιάβροχο σε περίπτωση ψιχάλας.
  • Ατομικό φαρμακείο.

Προαιρετικός εξοπλισμός

  • Γυαλιά Ηλίου
  • Μπατόν-μπαστούνια πεζοπορίας
  • Χαρτί υγείας και συναφή
  • Φωτογραφική μηχανή / φορτισμένο κινητό
  • Επιπλέον μπλούζα ή κάλτσες για αλλαγή

Δεν υπάρχουν παραπλανητικές φωτογραφίες. Όλες οι φωτογραφίες είναι απο προηγούμενες εξορμήσεις και αποτυπώνουν το μέρος που αφορά η πεζοπορία.
Οι θέσεις είναι περιορισμένες.
Κλείσε εγκαίρως την θέση σου ωστε να μην βρείς την εκδρομή ήδη γεμάτη!

Τί περιλαμβάνεται στην τιμή

  • Εκτενής μελέτη, προσεκτικός σχεδιασμός της διαδρομής. Oτιδήποτε άλλο αθέατο απαιτείται για την εκτέλεσή της όπως προκαταβολική ιχνηλάτηση.
  • Έξοδα μεταφοράς, οδηγού, διοδίων, συνοδών βουνού.
  • Μεταφορά με σύγχρονα και άνετα πούλμαν από και πρός τα σημεία επιβίβασης, μαζί με ενδιάμεσες στάσεις.
  • Συνοδεία της διαδρομής με όλα τα απαιτούμενα εργαλεία όπως ηλεκτρονικά μέσα πλοήγησης (gps), χάρτη κ.α.
  • Παρακολούθηση όλου του γκρούπ απο την αρχή έως το τέλος απο την ομάδα μας. Υποστήριξη σε δύσκολα σημεία. Άμεση επικοινωνία με ασυρμάτους για οποιοδήποτε θέμα προκύψει. Εξασφάλιση οτι ακόμα και οι τελευταίοι θα συνοδευτούν με ασφάλεια.
  • Όλη η διαδρομή υποστηρίζεται από τουλάχιστον τρείς έμπειρους συνοδούς βουνού.
  • Εκτενές φαρμακείο και είδη πρώτων βοηθειών-διάσωσης.
  • Πιστοποιημένη νοσηλεύτρια στο πλευρό της ομάδας για επείγοντα.
  • Ασφάλιση αστικής ευθύνης Συνοδών και Συνοδευόμενων.
  • Ασφάλιση προσωπικών ατυχημάτων Συνοδών και Συνοδευόμενων.
  • Νόμιμη πρόσληψη Συνοδών.
  • ΦΠΑ και νόμιμα παραστατικά.
  • Τοπικό φαγητό της πρώτης ημέρας μετά την πεζοπορία.

Τί δεν περιλαμβάνεται στην τιμή

  • Φαγητό κατά την μεταφορά, κατά την διαδρομή και μετά το τέλος της, με εξαίρεση τα τοπικά εδέσματα της πρώτης ημέρας.
  • Είσοδο στα ιαματικά λουτρά Σμοκόβου η οποία κοστίζει €5
  • Ότι δεν αναφέρεται ρητά.

Διοργανωτής

Χρήστος Καλλιμάνης

Πιστοποιημένος συνοδός βουνού ΕΟΠΠΕΠ HMLA, ECSI Advanced Wilderness FIrst Aid Από το 2009 στα βουνά, και πλέον πιστοποιημένος συνοδός βουνού στο Next Destination. Με αμέτρητα χιλιόμετρα σε διάφορα μονοπάτια της Ελλάδας, με πολλές αναβάσεις σε Όλυμπο και μία στον Καύκασο, και πολύ σύντομα πιστοποιημένος International Mountain Leader απο τον οργανισμό UIMLA.

Μάθε περισσότερα

Δέσμευση θέσης

Οι κρατήσεις ειναι ΑΤΟΜΙΚΕΣ. Θα πρέπει να γίνει ξεχωριστή κράτηση και πληρωμή για τον κάθε συμμετέχοντα. Μόλις επιλέξεις το εισιτήριό σου θα πρέπει να πάς στο καλάθι και να προχωρήσεις στην πληρωμή. Η θέση σου θα έχει κλείσει μόλις η πληρωμή ολοκληρωθεί! Το σημείο συνάντησης θα σου αποσταλεί με email την Παρασκευή το βράδυ πρίν την πεζοπορία μαζί με επιπλέον πληροφορίες! Αν συνοδεύεις παιδί η κράτηση του γίνεται στην δική σου αίτηση (δες παρακατω)

Τιμή €210,00

Σύνολο €210,00

1 εισιτήρια απομένουν